2012. március 4., vasárnap

hiába.....tavaszodik.....

                  A konyhámban dugdosom őket. Igen, egész kincsesszekrényem van. Olykor kinyitom az ajtaját, megnézegetem mind. A színeket, a formákat, nyugtázom mi kellene még. Elgondolom, melyik – hova kerül majd, és gondolatban minden szépen összeáll, mire eljön az ideje, hogy előadjam őket.

Tavasszal mindig rámtör a lakásújíthatnék. Persze, egyfelől azért, mert még koránt sem tökéletes otthonunk minden zuga, másfelől meg, mert nőből vagyok, vagy mi a szösz, persze, hogy vágyom az új dolgokra. Nézelődök a neten, eltervezem, milyen stílust szeretnék idehaza kialakítani, és, ha találok egy jó cuccot hozzá, azt megveszem. Hónapokig gyűjtögetem a kincsesszekrényben, mikor elérkezettnek látom az időt a változásra, akkor egy-kettőre mind kikerül a már jól kifontolt helyére. Vadiúj otthonunk lesz anélkül, hogy egyszerre kellene nagyobb összeget kiadni rá... Már csak azért is, mert a legjobb leárazások év elején vannak....

É hogy hogy jött ez most ide? Annyira jó cuccokra bukkantan a Jyskben meg a Müllerben....fillérekért.... Még egy orchideára vágynék (mondjuk már jó régen sóvárgok utána), de úgy fest, elég kényes növényről van szó...kétlem, hogy szeretne nálunk...

4 megjegyzés:

  1. Nem olyan nagyon kényes az orchidea mint általában gondolják. Ablak közelébe (vagy olyan ablakba amely előtt valami faféle árnyékot ad) kell tenni, mert fényigényes, de ne érje direkt napfény. Szépítgesd csak a kis otthonod! Olvaslak ám, még ha nem is szólalok meg az utóbbi időben. :-)

    VálaszTörlés
  2. Becs'szó nem kényes! Nekünk télen-nyáron a teraszon van (télen 10-15°C-ban), és rendszeresen újravirágzik. Phalenopsisszal próbálkozz elsőre. Még ha nem is virágzik ki újra, évekig megmarad a levele is. És nem kell öntözni, csak hetente egyszer beáztatni a gyökereit.

    VálaszTörlés
  3. Szia, nekem kb 30 orchideám van, szerintem semmilyen extra bánásmódot nem igényelnek. Talán 2-3 havonta szúrok a földjükbe egy kicsi táprudacskát - bárhol kapható, Tescoban is.Hetente egyszer öntözöm őket, egyszerűen.Nem öntöm le róluk a vizet. Ha elkezdenek szárat növeszteni, amelyből a virág kifejlődik, néha megforgatom a növényt, hogy ne egy irányba, a fény felé menjen. Így egyenesedik ki a szár. Az orchidea nagyon hálás növény. Volt olyan, amelyik 8 hónapon át virágzott. Nyugodtan vágj bele:-) Ja, nagyon tetszik a blogod!
    superwomanatwork.blogspot.com

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de jó! most megnyugtattatok.... mindig csak nézegetem őket a Tescoban, hogy milyen szépek, és csak toltam el mellettük a kocsit, mert a neten azt írták,hogy 80% páratartalom kell nekik.... már úgyis pedzegettem a férfinak, hogy nőnap lesz (asszem' jobb lesz, ha kerek perec megmondom, mit akarok kapni:))
    az mindegy, hogy milyen színűt veszek? (na, ne nézzetek hülyének, de a kertemben is csak a sárga futórózsa marad meg, a pirosak mindig kipusztulnak....lehet világvégi hatás?)
    superwomanatwork, örülök, ha szívesen jössz, én meg szívesen látlak máskor is.. :)

    VálaszTörlés