2012. március 27., kedd

bogyó itt, bogyó ott

         Lassan ott tartok, mint Pöttyös mama: pontos időbeosztást kell készítenem, és napirendet batartanom a gyógyszerek beszedését illetően. Volt idő, mikor csak az egy szemet kellett bakapnom esténként a huszonnyolcból, de ma... Komolyan mindent magamba tömök. Tudom, rosszul teszem.

A dolog ott kezdődik, hogy a múltkoriban huzatot kaptam. Vagy valami hasonlót (jelzem: nem a klíma a hibás, mert azt még alkalmunk sem volt használni-ezek után lehet, nem is lesz.....). Lényeg a lényeg, a gyermekkoromban is évi két – három alkalommal felszúrt fülem gyönyörűen begyulladt. Tekintve, hogy öreg róka vagyok már ez ügyben, elrendeltem magamnak egy fülcseppet (szigorúan éjszakai alkalmazásra: egyfelől mert hosszú távú fekvést igényel, másfelől, mert eleinte komoly fájdalommal is jár a használata), valamint napi kettő (későbbiekben csak egy) szem gyulladáscsökkentőt. 

Fáradozó idegrendszerem, a kinempihentség és a szokásos nyüzsi elviselése érdekében magnéziumot is írtam fel magamnak: napi egy bogyeszt – lévén, ez tényleg tartalmazza is, amit kell neki, nem pedig napi hat – nyolcat kell beszedni belőle három – négy részre bontva.

Időközben az egyik fogamból letört a majd harmada. Nos, maga a törés nem volt fájdalmas (egyébként ez utóbbival semmi problémám nincsen, magas a fájdalomküszöböm – ellenben a folyamatos zsibbadást – kisléptű fájdogálást nem tudom elviselni... ez pedig, persze, hogy állandóan sajog), de fogorvos Világvégén ritka mint a fehér holló – még azt sem sikerült kiderítenem, pontosan melyik településhez is tartozunk, és ott mikor és hol is rendel a ki? Így aztán a napi egy szem gyulladáscsökkentőmet lecseréltem napi kettő bitang erős fájdalomcsillapítóra. És reménykedem benne, hogy jövőhétre már időpontot is sikerül szereznem a nemtudomkihez - persze, csak, ha nem múlik el addig magától :)

A huszonnyolcszemes továbbra is porondon van, bár néha komolyan neki kell állnom utánaszámolni, hogy bevettem-e aznap, vagy sem. Mert a memóriám sem a régi (lehet erre is kellene valamit szednem?)

1 megjegyzés: