2011. április 14., csütörtök

Jöhet a következő....

        Világvégén nincsenek szép modern új építésű házak. Nem ismerik a társasházat és a lakótelepet – még hírből se. Ha ilyet szeretnél, hát ne is fogj a kereséshez – esélytelen. Itt minden háznak történelme van – több-, soktízéves. Mindegyik más, mind egyéniség. Idő és pénz kell hozzájuk, hogy meglátva ne háznak, hanem otthonnak nevezhesd. Még hozzá jó sok. Nálunk a lakásalakítás idestova három éve tart. Folyamatosan. Mindig van valami, amivel nem vagyunk teljesen megelégedve, vagy nem futotta még rá az említett időből és pénzből.

Azt már meséltem egyszer, hogy nem szeretek olyasmiért fizetni, amit én is meg tudnék csinálni. Lehet, hogy lassabban halad, és nem is olyan tökéletes, de én csináltam, ingyen, és biztos lehetek benne, hogy csak nekünk van olyan. Így vagyok hát a függönyvarrással (kicsit lassan halad, mert hát varrógépem életemben nem volt, ebből kifolyólag, valószínű, ha lenne, sem nagyon értenénk meg egymást), a kamrapolc-készítéssel (fúrás – faragásban minden túlzás nélkül jó vagyok), a tapétázással, a falmatrica-készítéssel, a bútor-összeszereléssel (ezt például kifejezetten szeretem), a lefolyószereléssel, és legújabb hobbim a teljeskörű ablakcsere.

Hát igen – ezt is megértük és túléltük. Nyílászárók immáron helyükön. És közel sem volt olyan bonyolult, mint amennyit kérni akartak a kedves szakértők érte. Szóval mérgelődvén az általuk elvárt összegen, arra a döntésre jutottam, hogy már pedig nem fogom hagyni magam. Szerencsére támogatóra leltem az én drágáimban is – értsd ezalatt: Lányka nagyon szépen távolról nézte a dolgot, nehogy elrontson valamit, míg a férfierő az ablakot segített helyére állítani. Kemény húsz perces munka tízezrekért..... Nem tudták ezek, kivel kezdenek....

3 megjegyzés:

  1. Nem semmi.. le a kalappal előtted:) A felsoroltakból csak a függönyvarrást és maximum a tapétázást vállaltam volna:)

    VálaszTörlés
  2. Ismét egy új oldal! Mikor hívsz meg?

    VálaszTörlés
  3. :) mihelyst elkészül a kolbász, meg lesz megint (a kiskecskék után) tejecske sajtnak... nagyon várom már...

    VálaszTörlés