2012. november 22., csütörtök

azta...


                  Tavaly november elején már karácsonyi lázban égtem. Terveztem, dekorációkat készítettem, recepteket gyűjtöttem... Tudtam, mit készítünk Pöttyös mamának, azt is, hogy mit fog kapni a férfi – hogy a gyermek ajándékát már ne is említsem, hiszen arra több hét volt a szállítási idő. Nézegetem már egy ideje, hogy mások micsoda házi dekorokkal állnak elő, de a világért sem akartam elkezdeni készülődni: nehogy megint megunjam az egész hűbelebancot december közepére.

Szigorúan december elsején díszítjük a házat, és az első hétvégén készülnek majd az aprósütik előfutárjai. Nem, nem előbb.

Konkrétan három perccel ezelőtt esett le, hogy jövőhéten már elseje van. Ízig – vérig tél. Na jó, csak ízig.... a hó még várat magára. Nem hinném, hogy késésben vagyok, azt viszont igen, hogy még rengeteg más elintéznivalóm van, mielőtt ünneplősdire adnánk a fejünket. És, persze, idén is tökéletes karácsonyt szeretnék.... és valószínű, ez sem lesz az :)

2 megjegyzés:

  1. Bár tényleg az embernek késő őszi benyomása van az időjárás alapján, ám valóban nyakunkon 1. Advent....a mai napon én is előszedtem minden karácsonyi cuccot, átnézi, szelektálni,terítőket kimosni, tervezgetni...lassan be kell szerezni a fenyőfát, idén mindenképpen földlabdásat szeretnék s ki lesz ültetve a kertbe. A hal már a fagyasztóban várakozik, margarinok, lisztek, dió, mák, méz a kamrában, aztán hajrá:))) Eszter

    VálaszTörlés
  2. hú, ne is mondd: nálunk aranyáron kínálják a diót, mákot, hogy a házi szilvalekvárról ne is beszéljek. A karácsonyfával sajnos még nem volt szerencsénk: ahhoz mindig túl nagyot választottunk, hogy túlélje az ültetést, mindenesetre az illata már nagyon hiányzik...

    VálaszTörlés