2012. július 9., hétfő

elgondolkodtam

A világvégi víz minőségéről már (anti)ódákat zengtem korábban, de felettébb érdekelne, akad-e olyan település kishazánkban, ahol az ember nyugodtan adhatja gyermekének (és ihatja maga is) a csapvizet. Nem csak színre – szagra gondolok, hanem teljes nyugalomra a lelke mélyén.

Történt ugyanis, hogy Világvégén elfogyott a víz. Nem, nem a csapból jövő, hanem az ásvány-. Alapvetően ezt nagybevásárláskor szoktam beszerezni (igen: egy bizonyos márkához ragaszkodunk), de idén nyáron nem csak az időjárás kiszámíthatatlan, hanem a vízfogyasztásunk is. Minekutána sehol – semmi alapon mégiscsak a csapvízre korlátozódott a fogyasztható (nem cukros) folyadékkészlet, hát megpróbáltuk forralva. De a szigorúan öt percig lobogtatott víz sem volt tökéletes. Gyomorfájás (idővel gyomorgörcs), hasmenés és fejfájás. Katasztrófa. Még jó, hogy a gyermeknek nem adtunk belőle....

4 megjegyzés:

  1. Mi sem isszuk errefelé a csapvizet, bár a szolgáltató még palackozza is az e fajtát.Tisztított vizet iszunk, a babának pedig még azt is felforraljuk.Határozottan tudom, hogy nem jó a minősége!:(

    VálaszTörlés
  2. azért ez annyira dühítő..... (mondjuk legalább ennyire dühített az is, mikor kiderült, hogy a bocimobilból kapható tej ugyan tej, de kólis... és csak forralva fogyasztható)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk Pesten nincs gond a vízzel, világéletemben csapvizet ittam (VIII., XIV., IX. XIX.). De a Fejér megyei "Tanyafalván" is iható a csapvíz, csak szörnyen kemény, a szűrőt le is kellett szerelni, minden csapról, mert folyton csöpögtek a vízkő miatt.

    Engem is felbosszantott, amikor a Mébih vezetője (Szeitzné Szabó Mária nyilatkozott az egyik reggeli műsorban, és elmondta, hogy a bocimobil teje vizezett... Pedig régen még sajnáltam is a gazdákat, mert a Tejgyárban elmondták, hogy gyakran olyan rossz minőségű a beszállított tej, vagy nem veszik át, vagy mikrobával szennyezett, és akkor kiöntik a csatornába. Én hülye meg azt hittem, hogy csak kamu és nem akarják átvenni.

    VálaszTörlés
  4. DE jó nektek! én annyira vágyom egy finom vízízű vízre a csapból.... sokáig tartott, míg ilyen palackozottat találtunk, de mégiscsak sokkal drágább - most meg aztán rengeteg fogy :)
    Hát igen..szegény gazdák...ráadásul drágább mint a bolti.... na, akkor most hogy is van ez?

    VálaszTörlés