2012. május 22., kedd

vmi okosat, pls.!

Valaki mondhatna valami nagyon tuti, nagyon beváltat, hogy hogyan is lehet kíméletesen kigabalyozni egy kislány haját - mert, ha az olló mellett döntök, akkor a fülétől hátrafele kopasz lesz a szentem....

11 megjegyzés:

  1. Van a Revlonnak egy kifejezetten erre való terméke. Be kell vele spriccelni a hajat (csak ne felejtsd el előtte mindig felrázni, mert két komponensből tevődik össze) és utána nagyon könnyen kifésülhető.
    Itt olvashatsz róla bővebben: http://hajbalzsam.arukereso.hu/revlon-professional/equave-2phase-dry-hidratalo-kondicionalo-spray-szaraz-hajra-p44144685/

    VálaszTörlés
  2. na, ezt most megnézem, mert tragikus a helyzet. :S
    köszönöm

    VálaszTörlés
  3. Simán vizezd be, kenj rá horribilis, indokolatlan mennyiségű hajbalzsamot és hajrá! A göndör expasim fésülte így ki. A lényeg, hogy mindig lentről haladj félcentinként feljebbről kezdve a fésülést. Ha akad, akkor óvatosan húzd ki a gubancból és lejjebbről folytasd a munkát. Nem látom a gubancot, de félcentinél ne legyen nagyobb a távolság a gubanc alja és a fésű között. Kevesebb még jobb, és sok türelem!

    VálaszTörlés
  4. Ja, és ha már itt vagyok: Nem tudom, hogy kapható-e még epoxiragasztó, de az és a zsugorcső (ami hő hatására összezsugorodik) talán alkalmas a tű megreparálására. Még én se teszteltem, mert hónapok óta zárva van az elektronikai kisbolt az utcában (és itt Pesten nincs persze másik :P), és még nem tudtam beszerezni egyiket se. De szerintem beválhat.

    VálaszTörlés
  5. Mi a GLISS KUR termékét használjuk, rózsaszín és rágó illat.
    Rakoncátlan, száraz hajra ajánlják.

    VálaszTörlés
  6. hát, én mindent kipróbálok, de nagy sírás lesz az biztos. remélem, kijön vhogy, mert két öklömnyi gubancról beszélgetünk. a kisebbeket nem számolom.

    VálaszTörlés
  7. Egyébként ezeket a gubancokat így első nekifutásra eszedbe ne jusson szárazon kifésülni, mert képtelenség (hadd ne mondjam, hogy olló lesz a vége).
    Hajmosásnál amikor még jó samponos a haj, kezdd el fésülni hátrafelé úgy, hogy folyamatosan folyatod rá a tusból a vizet (ez kétemberes munka). A vízsugár nagyban megkönnyíti a gubancok kioldódását. Utána (törlés nélkül) bőven tegyél rá balzsamot, fésüld át, és a balzsamot is úgy öblítsd ki belőle, hogy közben folyamatosan fésülöd.
    Ezeket tapasztalatból mondom, mert fodrász az eredeti szakmám. A Revlont amit ajánlottam azt már csak utána használd majd reggelente "gubancmegelőzés" céljából.
    Sok szerencsét! :-)

    VálaszTörlés
  8. este nekiugrunk... már a hajmosásból is balhé lesz, hát még a hosszantartó kifésülésből... majd beszámolok, mire jutottunk..

    VálaszTörlés
  9. Megelőzésképp én a lányom anno fonott hajjal altattam. Két oldalt fonás, hogy ne nyomja a tarkóját. Mert neki is madárfészek volt a feje hátulján reggelente. Most a kicsi is ilyen, de még nem fonható :))

    VálaszTörlés
  10. no, jelentem: túl vagyunk rajta. Mármint a hajmosáson - fésülésen... az összes praktikát bevetettem, ritka fogú fésűvel már járható a haja, fél óra kínzás után. Lesz még egy - két kör, mire teljesen kigubancoljuk, de az ollóról már lemondtam. Sírni nem mert, de utána hosszú percekig panaszkodott az apjának :)
    köszönöm a tanácsokat.

    VálaszTörlés
  11. Ismerjük a kócos kócot. Mostanában már kezelhetőbb. Mert pl soha nem mehet széteresztett hajjal aludni, így nem kócolódik össze olyan hamar az egyébbként derékig érő haja. Balzsamot használunk szintén.

    VálaszTörlés