2012. május 6., vasárnap

a világvégi helyzet

        Mitagadás, elmaradoztam. Az ok egyszerű, semmi plátói: Világvégén bőven akad (t)ennivaló. Úgy fest, idén fergeteges változások várnak ránk – akadnak köztük jók is. (A rosszakról majd később – most még nincs kedvem aggódni miattuk.)
a vadszőlőnk... egy pohár víztől másnapra három - négy húszcentis hajtást hoz...

Szóval az úgy volt, hogy a nagy munkamegosztás keretében eddig a férfi hozta haza a pénzt, én meg műveltem minden mást. A háztartást, a gyermeket, a lakást, a kertet, az állatokat, a bevásárlást, a számlákat, a balhét a szolgáltatókkal, az orvost....sorolhatnám. 
egy láda szalonna.... kicsit a konyhában vendégeskednek, amíg a többieket megfüstölöm...


a joghurt... recept itt

csepeg a túró... recept nincs, ha valaki szeretné, dobjon egy e-mailt

Lányka meg falja a sajtot... a tejtermék nálunk nem tartós....

Időközben persze foglalkoztam a saját hobbimmal is – úgymint a szappanozással, a sajtkészítéssel, a befőzéssel, a varrással, a ház takarosításával és hasonlókkal, de ezekre a többiek mellett igen kevés időm maradt. 
citrusszappan... a legújabbak...  bőrfoltokra... már a boltban

Idén azonban az uramat valami isteni ihlet szállta meg, és mindenáron részt akar venni a kerti dolgokban. Először csak locsolgatta a palántákat Lánykával, rágnivalót szedett a kecskéknek, aztán tegnap már kapát is láttam a kezében, ma meg permetezőt és fűnyírót. Hogy a vége mi lesz, azt nem tudom... de most határozottan könnyebb – nekem. A (kis)kert gyönyörűen fejlődik – napról – napra szépül, bújnak elő az újabb zöldek, virágzik az eper, kibújtak a paprika virágjából a kispaprikák... Ha elégszer elmondom Lánykának, hogy hova nem szabad lépni, jó esélyük lesz az életben maradásra.


Készülnek a viráglekvárok és szörpök, száradnak a teának valók, na meg a gombák....
ilyen hatalmasokat kaptunk a csabai piacon..

Aztán mindeközben bakkecskét keresek. Mert idén aztán mindenképpen ideje most már Rozinak és Gizinek is beújítani egy – egy apróságot. Úgyhogy most fiatal suhanc után kutatok, akiből komoly (és barátságos) férfit nevelehetek őszig – ha ez utóbbi esetleg nem sikerülne, úgy a nagyszülők bevállalták, hogy tarthatjuk náluk. Lányka szerencsére nagyon állatpárti, és a világért sem zárnám ki a napi teendőkből, amíg szívesen végzi – márpedig egy vérengző fenevadhoz csak nem engedhetem be. Annak meg semmi értelme, hogy láncra verve élje a napjait, pusztán azért, mert szíve szerint uralomra törne felettünk is.
Felirat hozzáadása

Ma azért akadt néhány szabad percem, és olyan de olyan jó lakberendezési ötletekre bukkantam – mindenképpen szeretnék néhányat megvalósítani. Anyagbeszerzés kezdődik. Csak még előtte be kell fejeznem  az anyáknapi ajándékomat....

3 megjegyzés:

  1. Tényleg nem tétlenkedsz. És időben palántáztál, nálunk még a virág is csak "holos" a paprikán. Ügyesek vagytok,csajok!

    VálaszTörlés
  2. Dóri, ezek ráadásul mindennapos dolgok...de nem panaszkodom, olyan segítőkész lányom van... nagyon büszke vagyok rá :) nagyon szép palántákat sikerült idén venni, visszamegyünk jövőre is a nénihez - jövőhéten indul az eper-projekt...lekvárostól, gyümölcslevestől, mindenestől...

    VálaszTörlés
  3. Ez rengeteg munka! Még elolvasni is, de annyira szeretem ezt a bejegyzésedet /is/:) olyan jó megnézni amiket készítetek! fontos dolog, hogy sok mindent magunk csináljunk az egészségünk érdekében , mert a bolti mindig bizonytalan.
    Mi is sokat dolgozunk a kertben, befőzünk, fagyasztunk, s Andris unokám a kis főkertészkedő klassz tanácsokkal lát el minket! A kislányodnak a sok tennivaló nem is munka igazán, ő talán még jó kedvűen, játékként könyveli el egy részét:)
    Nagyon ügyesek, szorgalmasak vagytok!:)
    A lakberendezési ötletek pedig kellenek a lelkünknek:)
    Na meg hogy szebbé tegyük a környezetünket! Én is folyton át rendezem a lakást!:) A férjem nagy örömére:)))))
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés