2012. április 22., vasárnap

április volt, április....

                Nagyon várom már azt a nyarat, amit jövő szerdára ígértek, mert ebből a szeszéles áprilisból kezd elég lenni. Akárhányszor csak kirakom a kertbe a muskátlikat (ugye, milyen szép pirosak?! A húgomtól kaptam két nagy szatyorral – na, jó: én súgtam meg neki, hogy piros muskátlira vágyom, de nagyon:)), egy órán belül lélekszakadva szaladok behordani őket, mert vagy a szél akarja megtépázni a virágjukat, vagy az eső esik, mintha dézsából....

Régen a tavaszt szerettem nagyon – olyan kis kellemes, langymeleg volt. Szívet – lelket vidító, végre vékonypulcsis (esetemben pólós), kiscipős, hajfujdogálós. És akkor még nem hittünk a globális felmelegedésben meg az ózonlyukban...... Hát annak az időnek is vége. Úgyhogy stipi-stopi, átpártoltam a forró nyárhoz – a szárazságot meg igyekszünk átvészelni idén is. 

3 megjegyzés:

  1. Én a múltkor a fagytól féltettem öket, azért vittem le a pincébe mindet! Ma meg ez a délutáni szakadó eső! Hát nem tesz jót nekik egyik sem! Csak pillogok másoknál milyen gyönyörűek a virágok, az enyémek meg messze vannak tőlük még. Persze lehet, hogy sűrűbben ültették őket és azérttöbbnek látszott sokkal többnek a virág! :)))
    Szép színe van a muskátlidnak, kívánom, hogy legyen bennük sok örömöd!:)

    VálaszTörlés
  2. Irigyellek az eső miatt. Itt hónapok óta csak hírét halljuk, de nem találkozunk vele.

    VálaszTörlés
  3. Én is csatlakozom Györgyihez... nálunk sem volt már a jó ég tudja az eső...Na tegnap délután megjött.... Többször is neki lódult szép csendes eső....Estére majdnem elértük a 7 millimétert...
    A virágjaim nagyon megsínyledték a szárazságot. hiába öntöztem....már mikor az elhalás szélén voltak..
    A Te muskátlid viszont nagyon szép és szép a színe is....
    Megértelek hogy ki-be cipeled...De talán most már el jön a normális idő és virágjaid szépülhetnek és gyönyörködhetsz bennük!!

    VálaszTörlés