2012. január 4., szerda

Maxi és Mimóza

Maxi volt az első. Már tegnapelőtt a kezembe foghattam a pókhasát, aztán később a buksiját. Sokszori bontáson volt már túl, mire kirajzolódott előttem a végső alakja, de rögtön tudtam, hogy kell belőle még egy – ekkor készült Mimi. Aztán tegnap este frizurát kaptak, ma Maxi a rakoncátlan fürtjeihez passzoló izgága szárnyakat, míg Mimi a stílusához illő rendezett külsőt nyert.

Az arcukat volt a legnehezebb megalkotni – hosszas gondolkodás után végül úgy döntöttem, most még nem kapnak szájat (mert nem gondolom, hogy két ilyen kis virgonc zümmögő mindig vidám kell, hogy legyen), ellenben a szemük szivárványszín lett, hogy mégiscsak mosolyt csaljanak az arcunkra.

Ma megmutattam nekik az ősszel elültetett virághagymákat, amint kidugták az első hajtásaikat – álmélkodva hallgatták, mikor a tulipánokról, nárciszokról, rózsákról meséltem nekik – és már jó előre örültek, hogy az a sok – sok virágpor csak az ő vödröcskéikre fog várni tavasszal... Merthogy vödröket is ígértem, majd legközelebb...

7 megjegyzés:

  1. Aranyosak lettek.. Lányka mit szól hozzá?

    VálaszTörlés
  2. Azannyát...ügyesen meghorgoltad!
    Kedves mese van kialakulóban:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen - egyelőre biztos távolságban tartom őket a lányomtól (tudom, gonoszság.:), de biztosan megnyomorgatná őket, nekem pedig eyelőre más terveim vannak velük...

    VálaszTörlés
  4. Ohh, de nagyon édesek, egészen felkeltetted az érdeklődésem azzal a "más terveim vannak"-kal .. várom a folytatást :)

    VálaszTörlés
  5. Helyesek nagyon......kíváncsi vagyok mit tervezel?

    VálaszTörlés