2012. január 20., péntek

csőtörtünk

           Elmaradtam kicsit. Nem mondom, lett volna írnivalóm, meg kedvem is hozzá – csak ez a fránya sors szereti keresztül húzni a számításaimat. Szóval az úgy volt, hogy a hétfői önbetörés után kedden csőtörésünk lett. Tiszta vicc az egész – annyira nem is zavart volna a dolog, ha nem a tél közepén kell mindenáron bontani a házat.... (másfelől meg tavaly is volt, nem is vettük észre, csak utólag a vízszámlán – na, most még ennek előtte vagyunk..)

De kezdjük az elején..... A hálószobánktól alig három lépésre van egy elvilegfürdőszoba, amivel sok mindent nem nagyon tudtunk kezdeni, mert az elosztása valami borzalmas. Komolyan nem tudom, ki tervezte és valósította meg, de sok mindenre nem jó – így leginkább a mosógépet tartjuk benne – legalább nincs útban máshol-alapon. Adottságai miatt nem is nyúltunk hozzá eddig: az eredeti ezeréves csempe van rajta, bádogkád és hasonlók. Most azonban felmerült az ötlet, hogy, ha már úgyis leverjük a csempe jó egynegyedét, hogy megtaláljuk azt a fránya csövet, hát egyúttal csinálunk belőle egy frankó fürdőt (férfi talált egy belevaló formájú kádat, amire én is áment mondtam).

Szóval a napjaim üres percei azóta kalapáccsal és vésővel a kezemben telnek – tekintve, hogy mindkettőnknek akad egyéb elfoglaltsága is, szerintem még vagy két – három hétig el leszünk a kalapálással. Na de utána milyen jó lesz! Majd valamikor... Mindenesetre a K&H biztosító letudta a dolgot cirka harmincezerrel - hát, túl sokra nem lesz elég...
ez a keddi előtte-kép... remélem, hamarosan mutatom az utánát is...

4 megjegyzés:

  1. A legjobbat hoztátok ki a rosszból. :o) Kíváncsi leszek.

    VálaszTörlés
  2. Akkor az a helyiség a mosókonyha :) ... várjuk az "utánát" is :)

    VálaszTörlés
  3. Már a múltkor is akartam írni a betörésedről....Akkor is csináltál magadnak is munkát... meg most a csőtörés... elmondhatod Nálatok zajos az élet és történik mindig valami....

    VálaszTörlés
  4. Vera, ne is mondd. Néha már a hócipőm is kivan az egésszel - ráadásul Lányka egyre jobban unja magát mellettem (hiába, csak nem érünk rá egész nap játszani, a takarítást - főzést meg hamar megunja), nagyon menne már oviba. csak ez a fránya szobatisztaság... ha valakinek van tuti ötlete rá, hát ne tartsa vissza... na, de majd ha egyszer mindent megcsináltunk a házon...akkor valószínű kezdjük előről (vagy jön a kert...)

    VálaszTörlés