2012. január 22., vasárnap

az éves tervem

Én már karácsonykor is a tavaszt vártam. Számolgattam az állatállományt – kigondoltam egy kifutóbővítést a kecskéknek (meg egy szép piros kerítést nekik – vagy narancsot....mindegy, csak vidám legyen, és mert különben sem kell mindent olyan komolyan venni...Világvégén meg pláne nem), felújított házikót a kacsáknak (meg egyáltalán néhány vadkacsát is...), és Lánykának előirányoztak világvégi ismerősök egy ajándék kisbárányt.

Nagyon szeretnék idén még többet sajtozni (hogy a szappant ne is említsem – annyiszor terveztem már egy aprócska webbolt megnyitását, vagy legalább néhány polcot a meskán, de még soha nem volt annyi szappanom, amit ne kapkodtak volna el néhány nap alatt ismeretlen ismerősök barátokon – családon keresztül...talán majd idén...), nagyon de nagyon érdekelne a kerámiakészítés (igen, a cserépmániám miatt), sajnos, gyanítom ebbe az évbe már nem fog beleférni (szép, mi?! már januárban tele a naptár...), de az tuti, hogy kell nekem egy aprócska (vagy nagyobbacska) fűszerkert – a medvehagymákat már meg is rendeltem, a gyümölcsösömet pedig (többek között) rebarbarával bővíteném. Hálás lennék, ha valaki megsúgná, hogy jól lehet-e ezeket a leveleket magról szaporítani (mert másfajta alapot nem találtam hozzájuk a neten, de ez a magosdi néha olyan megbízhatatlan...). Ja igen.... Iszonyat jó lekvár- és dzsemreceptekre bukkantam – olyat, de olyat (és annyit de annyit) fogok befőzni idén...

Már csak két hét és Lányka betölti a hármat. Hogy eltelt az idő! Istenem, néha még annyira babusgatnám. Ez a szám persze azt is jelenti, hogy ideje továbblépni – munkát találni is kell, nem csak keresni mostantól (szóval bele apai – anyai meg minden), és hát nyakunkon az óvoda. Meséltem neki egy pár hete róla, a sok gyerekről, a rengeteg játékról, óvónéni meséiről, a rajzolásról meg a bábozásról, a tornaórákról és hasonlókról – azóta minden nap emlegeti, hogy menni akar már (csak ez a fránya szobatisztaság nem akar működni...bármilyen tippet – trükköt szívesen fogadok). Nehéz lesz megszokni megint a koránkelést és a bejárást, de majd belerázódunk ebbe is.

És feltett szándékom (lehetőleg még ebben a hónapban) találni egy olyan kockás inget magamnak, mint amit a Takkoban láttam pénteken (persze a méret nem stimmelt....) Ez a legsürgetőbb lépés mind közül :)

6 megjegyzés:

  1. Rebarbarát nem tudom, de mángoldot (aminek a levélszára felhasználható a rebarbarához hasonlóan, a levele meg a spenótként) simán vetettük és kinőtt. :o)

    Csak olyan magot keress, ami minél tovább "eltartható", mert a magok is öregszenek, és persze - ezt mondani se kell - kívánt mélységbe vesd. Én nem is ritkítottam és már rég fű volt a helyén, amikor még mindig ki-kihajtott. :o) Ja, és persze évelő, szóval oda vesd, ahol biztosan megmarad a veteményes sokáig.

    VálaszTörlés
  2. ácsi kéremszépen! rebarbarát eszedbe se jusson máshonnan akarni mint tőlem, valahol a blogom elején van képem róla. három tő van de szét kell szedni tavasszal, vagy majd Kisherceget megkérdezem, mikor akarja szétszedni, nálam a rebarbipite űberelt mindent, meg van maszlagom is elrakva üvegbe,. pitébe az is. az oviba menést nem lehet eltolni szeptemberig? erősebb lenne a Lányka szervezete, szobatiszta is lenne addig. jaj nem akarok én oktatást vagy számonkérést hogy miért is akarod ezt így, nyilván te tudod. de én még nem vinném.

    VálaszTörlés
  3. na, akkor ilyen mángoldot is szerzünk - marad neki is hely bőven...

    Andi, köszönöm a rebarbarát, majd meghálálom.

    Az ovi nem sürgős, szívem szerint várnék még őszig én is - ellenben munkát találni meg egyre sürgősebb lenne...sajnos...

    meg tényleg nagyon hiányzik neki a gyerektársaság - az, hogy két/háromhetente egyszer be tud menni egy játszóházba/térre egy órára, nagyon kevés neki. bárcsak több gyerek lenne a közelben, de a korosztályából csak egy kislány van a faluban (az ő anyukája nagyon beteg, így nem is igen akarnak barátkozni), a többi gyerek évekkel nagyobb és baromi agresszívek... úgyhogy ezzel most leginkább neki akarnék jót - és tuti, be fog szedni egy csomó bacit, mert nincs hozzászokva a szervezete (és már előre utálom magam miatta... )

    VálaszTörlés
  4. http://hobbymuvesz.hu/2011-2013/ 238-39. oldal ajánlom figyelmedbe:)

    VálaszTörlés
  5. Ennyi terv! Kívánom, hogy sikerüljenek!
    Kicsi lánynak pedig, ha csak tőle függ, nem olyan sürgős az ovi!Persze jó, ha vannak társak, akikkel játszhat, megoszthatja a gondolatait, játékait, de jó helye van még melletted is!A szobatisztaságra pedig még érnie kell! Ha megnyugtat elmondom, hogy a mai gyerekek nagy része többnyire 3 éves kor körül lesz szobatiszta. A gyerekek valóban agresszívak, egészen máshogy kell velük bánni, mint régebben. Sajnos a betegség se kerülhető el , de a gyerekek hamar regenerálódnak, próbáld erősíteni az immunrendszerét!:)
    Szép tervekkel teli hetet Nektek!

    VálaszTörlés
  6. Szép terveid vannak kívánom, hogy valósuljon meg az összes. Meglásd a munkahely is összejön, csak ne sürgesd ha nem muszáj. Természetesen keressél, s amikor úgy érzed megtaláltad, szívesen csinálnád....akkor vállald el. Szurkolok Nektek!
    Erika

    VálaszTörlés