2011. december 6., kedd

olyan jót nevettem ma...

          Nálunk a tévé alapzönge. Mindegy, mit csinálunk, szól valami a háttérben, aztán mikor eljön a jól megszokott kedvenc műsorok ideje, rendre leülünk elé. Az utóbbi napokban azonban nagyon kell figyelni, hogy hova kapcsolunk. Van egy undorító reklám a Viasat6-on. Talán láttátok már: egy kövér néger nő röhögve letöri egy baba fejét. Szerintem abszolút félelmetes egy akkorka gyermeknek, mint az én Lánykám – mégis olyan zenéje van, hogy, ha nem érdekel is, muszáj odanézned, mi fog történni. Igyekszem távol tartani tőle, de akárhogy figyelek is, bármikor előfordulhat, hogy véletlenül lecsúszok róla, és látja. Aztán meg tanakodhatok, hogyan is kommentáljam neki.

Tegnap este az utolsó másodpercben vetődtem be a nappaliba a szőnyegre (szó szerint), és kapcsoltam eggyel arrébb a csatornát. Persze erre már apa nagyon dühös lett, hogy az ember össze kell hogy törje magát, mert ilyen szarságokat mutogatnak. El is ment gyorsan levelet írni a csatornának.

Ma nagy büszkén állt elém, hogy elintézte, hogy a Hálózat TV levegye a műsorról azt a reklámot, csak mondjam már meg pontosan, hogy melyik az, mert nem tudták. Na, jó hogy nem. Elküldtem elnézést kérni, mert szegényeknek igazán semmi köze a kövér néger nőhöz, csak ez a drága az átkapcsolt csatorna nevét nézte, nem azt, amiről átkapcsoltam....

Így aztán ma is írt, ezúttal két levelet: egy bocsánatkérőt a Hálózatnak, meg egy szitkozódósat a Viasatnak.  

7 megjegyzés:

  1. én még nem láttam azt a reklámot, de azthiszem viasatunk nincs. Kíváncsi leszek egyáltalán reagálnak e a levélre. de nem hiszem, hogy leveszik. mindenképpen a reklámból élnek, tehát személyiség jogaikba való behatolásnak fogják érezni. kicsik vagyunk mi az ilyen nagyokhoz. helyi szinten még csak csak, de egyébként... javaslom teleportáld a csatornát olyan számkombinációra ahova Lányka nem kapcsolja oda símán. nálam a tv mostanában kimerülaz m1 műsorán. megoldások magazinja okossággal, családi film meg a vetélkedő. plusz hírek. más csatornát nem is nagyon nézünk. nagyon utálom, hogy kis film van sok reklámmal. m1 en nem szakítják meg a filmet. végül is néha kilehet fogni.(figyelted, hogy megszaladt a követőid száma?:)

    VálaszTörlés
  2. Nálam általában Spektrum HOme van, vagy Paprika TV (meg olykor Minimax). Lakberendezés, főzőcske - filmet a férfi szokott keresgélni, ha nekem is tetszik, megnézem, ha nem, ügyködök közben vmit. A Viasatra este szoktunk kapcsolni, van egy családi vígjáték-sorozat rajta...persze mindig olyankor megy a reklám....Andi,hát én is csodálkoztam, hogy egyre többen vagyunk :), de örülök neki. HOgy abból a százegynéhány emberből egyre többen merik felvállani magukat...ez tök jó..

    VálaszTörlés
  3. Elöször csak somolyogtam... de ... ha sikerülne elintézni a párodnak.... akkor utána megkérjük intézze el a reklámok hangerejét is.... Mint köztudott sokkal hangosabb mint a film... és ez egységes... bárhova irhat... Hmmm???????,,jó????????????
    Egyébként teljesen igazatok van... sőt megkérdezném egyik -másik reklám készítőtől hogy normális volt-e mikor a reklámot készitette... van jó néhány eszetlen reklám...

    VálaszTörlés
  4. Te jó ég! Visszaadtad a hitemet: ez még működik??!Csak írsz és megváltoztatják? Szerencsére én nem láttam azt az undormányt, el sem tudom képzelni, hogy mit lehet ezzel reklámozni?!Pfúj!

    VálaszTörlés
  5. Vera, engem is idegesítenek az 'üvöltő reklámok'. Érdekes módon, külföldön már betiltották őket, de már nálunk is osztogattak miattuk bírságokat, úgyhogy előbb - utóbb megszabadulunk tőlük. Az a poén egyébként benne, hogy amíg én újságírópalánta voltam, nekem elmondták, hogy ilyet tilos. Ha nem figyeltem volna a hengerőre egy film vágásakor, simán kitettek volna a szakról. Úgy látszik, utólag ezt is szabad...
    Dóri, vannak még csodák. Azokról sosem szabad lemondani.. :)

    VálaszTörlés
  6. Andi, nem válaszoltak. DE az általunk jelzett helyen és időben ma nem adták azt a reklámot (eddig minden este volt) - nem tudom, hogy miattunk-e (mondjuk valamelyest kétlem), de legalább volt egy jó napunk...

    VálaszTörlés