2011. november 2., szerda

És Te?! Szereted a müzlit?

             A húgommal megrögzött magevők vagyunk. Nagyon – nagyon szeretjük. Ezt a receptet még otthonélő kamaszként találtuk valami női lapban. Jó régen nem vettem már elő, most azonban muszáj volt: meg kellett győznöm ezt a müzli-ellenes férfit, hogy igenis lehet finom a 'madáreleség' is.

A művelet egyébként pofonegyszerű: keverj össze alaposan két tojást, tíz deka margarinnal , tizenöt deka mézzel és egy evőkanál liszttel. Ebbe a masszába jön fél kiló müzli (teljesen megfelel a sima kukoricapehely is, ez esetben mondjuk azért dúsítanám mazsolával és egyéb aszalványokkal). Kikent tepsire kanalazzuk, 180 fokon nem egész tíz perc kell a kis halmoknak.... Ette, mint a kisangyal... Még hogy nem szereti a müzlit....

Most a gombára kellene előhúznom valamit a tarsolyomból, mert a gyermekpalánta ma ebédnél minden falatot alaposan megszemlélt, nehogy a kalaposból is kerüljön a bolognaijából a szájába....

Mellesleg itt pózol a szívemcsücske....(A pulcsi ujján és a pofiján az ímént fogyasztott, már emlegetett spagetti maradványa... azt oda kell törölni...). Ez úgy tudja...

2 megjegyzés:

  1. Majd szóljál nekem is, ha a gombára kitaláltál valamit....az én fiam már 28 éves, de még mindig nem tudtam meggyőzni, hogy a gomba ehető és finom. Ezt a müzlis finomságot én is ki fogom próbálni......ha már a párodnak is bejött! Málnuska nagyon helyes....a spagetti maradványával együtt.

    VálaszTörlés
  2. Az én drága férjemnek igen "vidékies" gyomra van. Olyan, hogy műzli? ááá ugyankérem. tövestől elutasította. Most, hogy Sárváron voltunk, megkóstolta és ehetőnek, mitöbb jónak minősítette. Minden reggel "belefért" az étrndjébe. A gombára meg annyit mondanék, hogy egyszerűen botmixerrel pürésíteni kell. ha levest csinálsz megfőzni a fűszeres lében, leturmuszkolni, és utána hozzátenni a többi zöldséget. Nálunk a lányom csak, ha a gomba szót hallja már is kineveli a szája mellett a herpeszét. Úgyhogy ritka eledel nálunk, vagy akkor neki mást kell főznöm

    VálaszTörlés