2011. október 6., csütörtök

népszámlálunk...

       Magyarország a Kárpát-medencében fekszik, éghajlata kontinentális. Területe 93.000km2, lakossága 10 millió fő. A legmagasabb pontja a Kékestető, 1014méter, legnagyobb állóvize a Balaton.

Az elsők között tanították ezt meg nekünk általános iskolában – bár Valika néni váltig állította, hogy az ő idejében a Kékes még 1015méter volt (gyermekként egészen biztos voltam benne, hogy akkor ez most vagy összement, vagy valaki hazahordta, hogy otthon nézegesse...)

Akkor még jó volt nekünk így, abban a hitben, hogy tízmillióan vagyunk – én meg baromi büszke voltam magamra, hogy van hazám, és hogy ennyi mindent tudok róla.... Na igen.... A következő tankönyvekben biztosan nem ez a szám fog szerepelni. A pontos adatokra még várni kell, de, ha mindenki nyilatkozik, kiderülhet elfogyunk-e szépen – lassan.

Tegnap meghozták a kérdőívet nekünk is – villámgyorsan döntsem el, hogy papíron akarom-e, vagy interneten megválaszolni a kérdéseket?! A válasz hamar egyértelmű lett, mert azt már nem tudták megválaszolni, hogy a papíralapút hova kell postázni. Hát akkor net. Felhívták szíves figyelmemet, nagyon nehéz kérdések vannak benne, szóljak bátran, ha valamit nem értek. No, hát végigolvastam az este – nem tudom, analfabétának néztek-e, vagy ez nekik tényleg bonyolult... Na de most őszintén.... Annyira szájbarágós... És azt csak el tudják tán dönteni, hogy mivel fűtenek, mekkora a szobájuk, meg, hogy járnak- óvodába?!

3 megjegyzés:

  1. A tévéhíradó szerint nem tudják. :o) Az első, amit nem tudtak eldönteni az örökbefogadó anyukák, hogy van-e élve született gyerekük, mert ugye, akit örökbe fogadtak az élve született, csak mástól. :o)

    Azért szerintem ezt párszor megkérdezik mindenkitől a nőgyógyászati anamnézishez, szóval furcsállom, de volt róla riport is. :o)

    Valahogy a netre tolják az egészet, mert eleve nem adtak annyi papírt, ahányan a lakásba be vagyunk jelentve. Meg a csúcs: a rendszer nem tudja kezelni az .../a lakásokat. Így mi egy nem létező ajtószámra kell kitöltsük. :o)

    VálaszTörlés
  2. Hát én is csak lestem, hogy 1014 métert írtál, mondom biztos megsüllyedt az évek alatt vagy mi, mert még én is úgy tanultam, hogy 1015 méter magas. Hány éves a Valika néni? :-D

    VálaszTörlés
  3. Éva, Valika néni már akkor hetvenen túl volt mikor én elsőbe mentem....lehet, azóta még kisebb lett, csak én sem tudok róla?!
    Altair, nem tudom, sírjak vagy nevessek... kíváncsi eszek, mit mutatnak majd a képzettség-mutatók... (mondjuk néha bőven elég lenne a józan paraszti ész...)

    VálaszTörlés