2011. október 8., szombat

a kelleténél többen vagyunk...

        A szívroham kerülget. Meg az agybaj. Nem tudok aludni a gondolattól, hogy ez valahol itt van. Mászkál, rág, piszkol. Az én kitakarított, rendbe tett lakásomat összetapicskolja, hordozza a bacikat. Lehet éppen Lánykánál jár. Már - már ordítani tudnék a dühtől. Persze nem teszem.

Éppen múlt héten rendeltem egy ilyen ultrahangos kütyüt – gondolván, itt a rossz idő állítólag ( az eddigihez képest), ilyenkor mindig befészkeli magát legalább egy (de inkább több) a kazánházba. Sok kárt ott nem tehetnek, leginkább melegedni mennek – de, ha egy mód van rá, akkor kívül azért mégiscsak tágasabb.

Tegnap baromi gyorsan felment a pumpa, mikor a párom a piros ikeás tévészekrényen mutatta az árulkodó jeleket: a nagy felújítás közben a kelleténél többet volt nyitva a bejárati ajtó, és bizony beslisszant. Legalább egy. Ha van egy kis szerencséje, decemberre egész kolóniát építhet itt magának.

Persze a csomag nem jött még meg (mert Világvégére lusta lejönni a futár – ha esetleg nem vagyunk itthon, és kétszer is jönnie kell, még veszekszik is.... csak előre szólni luxus, hogy várjuk-e... mert nyolc napig egyhuzamban még az ő kedvéért sem ülök itthon). Szóval üzi a Conradnak, hogy bocs, de a csomag mehet vissza, úgy, ahogy van, mert én bizony holnap megyek, és veszek egy ilyen vackot. Nem tudok hétfőig abban a tudatban élni, hogy egy egér is van a háztartásban. (Pedig a hörcsög és hasonlókkal becs szó, semmi bajom....csak maradjon az akváriumban, ott van jó helyen.)

Ha pedig valaki ismer egyéb ördögűző módszert, hát ne féljen közkinccsé tenni – gyanítom, hogy az én elhelyezett ragasztócsapdáim nem egy éjszaka váltják be a hozzájuk fűzött reményt.

10 megjegyzés:

  1. most olvastam, hogy nem bírják a borsmentát... megyek illóolajos labdacsokat gyártani... de még az is lehet, hogy feláldozok pár szappant nekik: hagy szagolgassák...

    VálaszTörlés
  2. Részleteket kérnék a labdacsról és a működéséről. Köszi

    VálaszTörlés
  3. Lehet venni egérragasztót...egy kartonlapra kell belőle kikenni és valami fincsi kaját ráteszel...estére ha kint hagyod itt ott a lakában akkor az egér a kaja miatt belemegy és oda fog ragadni. mi is jártunk már így és tudom hogy mit érzel...nincs egy nyugodt perced mert csak arra tudsz gondolni hogy ott van valahol ...Mi is amikor állandóan nyitva hagytuk az ajtónkat akkor surranhatott be egy-de utána meglett és nem győztem mindent súrolni:( Áh!!!

    VálaszTörlés
  4. No a borsmentáról nem hallottam
    a mienk a tárolóból bejutott a lakásba és bevetette magát a konyhaszekrényembe, tojástartóban épített magának kellemes lakhelyet:))
    Nekünk is az elektromos kütyü űzte ki, semmi más.

    VálaszTörlés
  5. Egyszer nálunk is volt egér, addig anyukámnál aludtam, míg a férjem el nem kapta, s ki nem penderítette a sógorom segítségével! 2 napjukba telt!:))))
    A mi egerünk már egész házias volt, több napig tartó üldözés után is bent szeretett volna maradni:))))

    VálaszTörlés
  6. Teljesen igazad van, hogy nem vársz! Nem vagyok egérszakértő, de valahol azt olvastam, hogy folyamatosan csepeg a vizeletük, azt meg már én is tudom, hogy listériát, tularémiát terjeszthet és még ki tudja, mi mindent! A kamrát rendesen építsd körbe ragaccsal, hogy oda ne jusson be sehogy se!

    Becsszóra: A ragacs a legjobb! Csak nagyon fontos, hogy útvonalba tegyed, mert van olyan egér, aki már kitanulta, hogy a heverő kolbászra nem veti rá magát. A mi egerünk újra ellenőrizte a helyet, ahol bejutott (redőnytok madzagjának luka), csak eltömtük előle, és akkor tapicskolt bele a ragacsba.

    Egerünk

    VálaszTörlés
  7. Köszi mindenki - ezt az egyet elkaptuk (az illóolajos cuccot úgy raktam le, hogy csak a ragasztó irányába tudjon menni - hozzáteszem, ez még nem volt túl gyakorlott példány, hogy ilyen hamar meglett)... beszereztem az elektromosat is, remélem, használ, meg pakolom a ragasztót... remélem, nincs több...bent...mert kint tuti van...
    Heni - azt írták blogon+fórumokon, hogy egyszerűen vattapamacsra kell tenni a borsmenta illóolajat (más szerint semmilyen erős szagot nem tud elviselni - én tettem ki teafát is, nekem az is elég erős..eddig bevált) és azt kulcspontokon elhelyezni a házban... én minden komolyabb bútort (szekrényt, kanapét, ágyat körbepakoltam vele, nehogy beegye a penész vhova.

    VálaszTörlés
  8. Akkor valaki, akinek van ultrahangos kütyüje, és papagája is, válaszoljon.
    Őket nem zavarja?

    VálaszTörlés
  9. Örülök, hogy ilyen hamar végeztél a betolakodóval! Mi erre a célra macskát tartunk benn. És más célra is: depresszió, kamaszos dühkitörés, indulatból ordítozás helyett is pompásan bevált.

    VálaszTörlés
  10. Dóri, cicát csak kint tartunk - lehet nem kéne annyit etetni őket, hogy aktívabbak legyenek?!
    Heni, a tájékoztató szerint nem zavarja őket - ellenben az aranyhörcsögöt, díszpatkányt, nyestet, vadászgörént és hasonlókat kiborítja....

    VálaszTörlés