2011. október 29., szombat

agytöröm

                     Kezdek leépülni. Agyilag. Komolyan mondom, sajnos. Még magamnak is rosszul esett bevallani, de hát bizony ez van. Az én korábban napi rendszerességgel karbantartott buksimat megviselte az elhanyagolás. Na igen, az utóbbi néhány évben már csak egy – egy receptet tömök bele, fél órácska erejéig, amíg mindent összekészítek hozzá a konyhában. És ennyi. Semmi tanulás, semmi tekervényforgató feladvány, semmi eztvalahogymegkéneoldani.

Zokon vettem a dolgot, de inkább a megoldáson töprengek, minthogy azon szomorkodjak, mennyi mindene esett ki belőle, aminek egyszer még talán hasznát vettem volna. Na, nem a valószínűségszámításra, de még csak nem a szubtrópusi éghajlat specifikumaira gondolok. Van, ami nem hiányzik. De mikor már egyre gyakoribb volt az áramszünet, a szókeresgélés, akkor bizony beláttam, valamit változtatni kell.

Első lépésben megrendeltem a megyei napilapot, és ha törik, ha szakad minden nap el fogom olvasni az összes betűt benne. A kiadó nevétől – címétől kezdve az apróhirdetésekig. Így kezdődik az agytorna. Aztán: beterveztem néhány új szappanreceptet is (jövök nem sokára az ünnepi darabokkal) - de nem ám holmi on-line kiszámolókkal.... nem – nem... eredeti, buksiban, papíron számolt receptek lesznek, szappanosítási számokból meg miegymásból kiötölve. Persze a szappanok nem attól lesznek jobbak, hogy ceruzával végzem a szorzást.... És ha túl vagyunk az egész hóbelebanckarácsonyon (azért addig még rengeteg ötletem van ám), akkor nekiveselkedem újra az angolnak. Meséltem már, hogy angol-mániás vagyok? Bizonyos időközönként elmegyek nyelvvizsgázni belőle (nem is tudom, hány keményborítós van már belőle a szekrényben), vagy emelt szintű érettségizni: egyszerűen tudnom kell, hogy megy-e még.... De lehet ezt már nemnormálisnak hívják és nem szimpla mániásnak... Szóval erősen töröm a fejem egy felsőfokún...

4 megjegyzés:

  1. Szóval ez most megint egy olyan bejegyzés, amit akár én is írhattam volna. Vagyis akartam erről írni, hogy le vagyok épülve agyilag, meg hogy tanulni kéne valamit, meg hogy szeretnék tudni is végre angolul, de már olyan horror pénz kifizettem, hogy jaj. és kéne már egy keménytáblás alapból de hát gyorsabb voltál:) Van egy elképzelés, hogy miről írok, aztán hipp hopp olvasom máshol. és mindig azthiszem, hogy az a téma nem érdekel sennkit, és aztán mégis elolvassák. Szóval lehet, hogy rögtön írnom kellene? Lehet.

    VálaszTörlés
  2. Mit írjon egy idősödő. rutin feladatot végző nő:)

    VálaszTörlés
  3. Andi, lehet... szólj, ha nem megy az angol, szívesen segítek... mondanám, hogy megnyugtat, hogy nem vagyok vele egyedül, de annak nem tudok örülni, hogy ti is leépültök :)

    VálaszTörlés
  4. Ugyan csajok, hamvasabbak vagyunk, mint egy őszibarack és ha összedobjuk van egy csomó végzettségünk, meg nyelvvizsgánk, már csak átlagolni kell és mindenki megnyugodhat! Agymozgatás kell? Akkor figyeljetek:egy számsorozatban a második számtól kezdve minden szám egyenlő a két szomszédja szorzatával.Adja meg az első 100 tag összegét, ha az első tag 3, a második 2. Adjuk meg a szorzat 2011. tagját, ha az első tag 2, a hatodik tag pedig - 2/3. Minden jó megfejtő jutalmat kap! Elég kihívás?

    VálaszTörlés