2011. szeptember 5., hétfő

Tésztakérdés

Beleszúrom a villát, és széttörik. Megkóstolom, és kemény. Na, de ha tovább főzöm, szanaszétmállik. Pedig csaknem négyszáz forint volt fél kiló belőle..... Na, ezért sem vásárolunk máskor Világvégén.... (ismét autókérdés)... Ha akartam, se lett volna más márka belőle... És nemisolyanrégen még a nemmárka is ehető volt.... Volt... Lehet oda fogunk megint eljutni, hogy otthon gyúrjuk – nyújtjuk a tésztát?! Mondhatom, szépen vagyunk....

16 megjegyzés:

  1. hát jelentem én már ezen túl is vagyok. Múlthéten gyúrtunk a barátnéval 3x1kg szélesmetéltet. Holnapra is ez a terv csak cérnametélt lesz. A.

    VálaszTörlés
  2. Azontúl hogy összehasonlíthatatlanul finomabb az otthon gyártott tészta a boltinál (na jó, van egy-két szuper olasz márka de azokat egyébként sem lehet mindenhol kapni), a gyúrás-nyújtás még feszültséglevezető is ráadásul. Próbáld ki. Ajánlom! Ja,... és nagyon nyugtató ez a zöld szín. :-)

    VálaszTörlés
  3. Jövőre örökbe fogadsz egy-két hétre- esetleg- és gyúrhatunk tásztát egy egész évre!:) A.

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszik az új háttered. A tésztával kapcsolatban pedig Évának és Andinak adok igazat. :)) Én ma is mákos tésztát ebédeltem, magam gyúrtam:)

    VálaszTörlés
  5. Szeretném azt mondani, hogy halvány dunsztom sincs miről írtál...

    VálaszTörlés
  6. Szóval tényleg gyúrni kell, ha jót akarunk enni?! Az a baj, hogy nálunk spagetti, nagykocka, tarhonya meg szarvacska fogy. Gyanítom, a többséghez valami többezres kütyüt kellene vennem, ugye? ÉS nálunk heti egy kiló tészta simán elmegy.... Szóval Andi, lehet hosszútávra Világvégére kell költöznöd....

    VálaszTörlés
  7. hannafuszer.hu/termekek/kiegeszitok/gepek
    http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2010/05/lukas-teszta.html
    Nagyhirtelen ezeket találtam. úgyhogy akadály csak a pénz. majdnem bármilyen tésztát elő lehet állítni. Dolce vita oldalán még liszt márkát is említ miből lehet ragadásentes durumtésztát alkotni. nekem elvileg van sima nyújtó,széles,cérna- gyártóm. de a regina tipusú gépre gyúrnék azthiszem. majd egyszer...:))

    VálaszTörlés
  8. Hát, így a képeket elnézegetve egészen megtetszett ez a tésztázósdi... Emlékszem, a nagymamámnál mindig fél napig száradtak a tészák, az összes bútor le volt takargatva, telis-tele tésztákkal... bár neki csak a 'hagyományos' tésztanyújtója volt... (nagyapám meg úgy őrzi a szekrényben, mintha milliókat érne, senki nem használhatja..) Az a baj, hogy a névnapomra már kértem ajándékot, karácsonyra egy varrógépre pályázom... lehet neki kell állnom gyűjtögetni egy saját ajándékra?!

    VálaszTörlés
  9. http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=30920&h_id=97353&a_id=735471

    ez meg itt a tarhonya készítés. Valamint Azila oldalán is hasonló okosság van. Nálunk ma elmaradt a tésztagyártás a szélre való tekintettel, de lesz még jóidő. remélem. Lehet, hogy holnap már nekiesel a tarhonyának?:))

    VálaszTörlés
  10. tegnap akartam tarhonyás húst csinálni, de nem volt tarhonya itthon... így lett hentestokány... na, majd legközelebb...

    VálaszTörlés
  11. Egyébként ezek a tészták meddig állnak el vajon?

    VálaszTörlés
  12. ha úgy becsületesen meg van szárítva 1 évig tuti a szavatossága. de ha nem éri nedvesség, moly vagy egyéb behatás szerintem akár tovább is, nemrég vettem bolti tarhonyát és 20014 ig fogyasztható. a többi tésztám ami itthon van azok is nagyrészt 2013 ig ehetőek.

    VálaszTörlés
  13. A tarhonyámat múltkor a fagyasztóba toltam be.

    VálaszTörlés
  14. http://verdenbelle.blogspot.com/2011/01/keksz.html
    http://verdenbelle.blogspot.com/2011/05/kekszcsinaloval-gyartott-kekszek.html
    és még egy csomó keksz ugyanitt!

    VálaszTörlés
  15. halihó!!! Szólok itt is, hogy írtam egy mailt. igaz jó rövidet! A.

    VálaszTörlés
  16. Szia, nézz be hozzám kérlek, ha van egy kis időd, meglepetés vár Rád. :)

    VálaszTörlés