2011. július 4., hétfő

okosodunk, okosodunk...

                 Hatalmas változások vannak világvégi házunk táján. Na nem mi, nagyobba(cská)k, hanem a pöttöm lányunk alakít mindenfélét: akad közte olyan is, amiért kijár a dicséret.

Legnagyobb megdöbbenésemre ma már csak megveteti velem a boltban a csipszet, felbontáskor már egy falat nem több, annyi sem fogy belőle. Sőt, rácsapott a nyers paprikára, a sárgabarackra, de még a kecskéknek szedett (egyébként teljesen egészséges és hibátlan) inkább éretlen mint érett zöldalmára is. Nagy hümmögések közepette jelezte, hogy ízlik neki. Pedig rettentő savanyú volt...

Szóval alakulgatunk gyümölcs – zöldség terén is, de ettől eltekintve is igencsak tekintélyes mértékű elemózsiát gyömöszöl a pocakjába minden nap – hozzáteszem, le is mozogja szinte azonnal. Végre nem kell azon törnöm a fejem, vajon mivel járhatnék a kedvében. Egyetlen feladatom, hogy reggelire péksütit kerítsek a konyhámból, mert 'az jár'. Hát ez legyen a legnagyobb problémám.
a rosszakról inkább egy szót se - hát lehet erre a lányra egy percig is haragudni?!

8 megjegyzés:

  1. Tündéri kis csaj!
    Ami azt illeti, én azért tudok haragudni Vikire, bár igen rövid időre...

    VálaszTörlés
  2. nagyon szép a Lányka!!!!
    csak ratulálni tudok hozzá!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép kiscsaj :))
    És tényleg fogékonyak ha magyarázzuk nekik, mi a káros és nem eszünk ilyet. Múltkor a két nagyobb fiam (5,9), megbeszélték a jódos és nem jódos só közti különbséget.

    VálaszTörlés
  4. :) nagyon tud pirulni, ha mondjuk neki, hogy milyen csinos vmelyik kisruhában:) egyébként hihetetlen, hogy milyen kis vakarcsok még, és olyanokat találnak ki... néha agyam eldobom tőle...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon édes:)Én is tudok Rheára haragudni, maximum 2 percig:))))

    VálaszTörlés
  6. Szóval gyönyörű. A mi kicsikénk roppant elégedett képpel majszolta a citromot héjastul és mivel ezt az apja nyakában tette, az egész cserepes sori piac ki volt akadva és sűrűn nyeldesett.

    VálaszTörlés
  7. Tündéri kislány! Sok örömöd lehet benne!

    VálaszTörlés
  8. Köszönjük szépen:) Igencsak jólsikerült lányunk van, de, ha nem lenne az, akkor is legalább ennyire szeretnénk (na ezért is szoktam félni a második, harmadik...gyermektől - mi van, ha nem lesz ennyire okos, szép, csinos....) tudom, nem vagyok normális:)
    Medora, én egyszer jártam a cserepesen, el is tévedtem... a citromaig még nem merészkedtünk, de ami késik, nem múlik.

    VálaszTörlés