2011. július 6., szerda

ezt is összeszedtem....

         'Jó csúnya a szemed!'- így aranyozta be a napomat a drága férfi már korán reggel. Egy félig átaludt – félig meg átvakarózott – éjszaka után. Illetve ez utóbbit további két részre tudnám bontani: a.) vakarózósra és b.) azon órákra, amikor próbáltam elterelni a gondolataimat a vakarózásról. Kegyetlen hosszúnak tűnt. És a legrosszabb a reggeli köszöntésben, hogy nagyon is igaza van. Konkrétan szabályosan rosszul esik tükörbe nézni. Hát akkor még másoknak erre ébredni...

Szóval allergia. Nem elég nekem a nap-, lett mellé még egy. Valami gaz lehet a bűnös, mert csak ott jöttek elő a – kezdetben még bagatelnek tűnő – tünetek, ahol hozzáértem a zöldek valamelyikéhez. Nem tudom, melyiket hibáztassam, mert legalább tízfélével van dolgom napjában többször.

Na ná, hogy Gizinek meg Rozinak ízlik. Én meg hordom befele a kertből, mert egyfelől napfényen és vízen ők sem élnek meg, másfelől meg direkt azért hagytuk a föld egy jó részét parlagon, hogy mindig legyen nekik friss vágnivaló. Hát van. Csak behozni ne kéne. Vagy legalább ne produkálná ezeket a gyönyörű foltokat.

Duplaréteg alapozó után is úgy néz ki a szemem, mintha legalább ötven lennék, alapos férfiúi verés után, ráadásul még fáj is, a bal karomon meg igazi kincsestérkép található – alapozás híján teljes színpompájában – helyes kis hólyagocskákkal. Jó sokkal. Most már vigyázok, hogy több ne legyen, de múlni nem akar. Házi kence-tipp allergiás vacakra? Bárminek örülnék:) már annak is, ha valaki vakargatna időnként egy kicsit.... (orvoshoz ne küldjetek, azokra is allergiás vagyok)

6 megjegyzés:

  1. Huh.. szegény.. ötletem sincs milyen krém kellene,talán a patikában adnak ötletet.

    VálaszTörlés
  2. Használsz kőolajos cuccokat? Testápoló, krém, sampon, tusfürdő, naptej meg ilyenek? Mert az elveszi a levegőt a bőrtől, és bármivel akarod meggyógyítani, kijön majd máshol. Az orvos tüneti kezelésként szintén kőolajos szteroidot ad, ami időlegesen oldja meg a gondot. Az okát kéne megkeresni, és változtatni rajta.
    http://antalvali.com/hirek/parlagfu-vedelmeben.html
    http://antalvali.com/a_bor_mukodese
    Két cikk. Egyik a parlagfüves allergiával kapcsolatos, a másika bőr működéséről és a kőolajos cuccokról.
    Szia

    VálaszTörlés
  3. Szerencsére minket teljesen elkerült eddig az allergia(kop kop kop) Javasolnám Rozália és Gizella kantáron való kivezetését a susnyákosba. Nem is nagyon kellene hozzáérni a bozóthoz. esetleg kesztyű és hossszú ruházat alkalmazása bozótirtáskor! ugye milyen bölcs vagyok?:))) Andicsek

    VálaszTörlés
  4. Andi,nagyon:)
    csak sajnos már késő bánat. Rozi+Gizivel az a gond, hogy olyan féltékenyek egymásra, hogy lerágják a másikról a nyakörvet, de ha meg nem érhetnek össze, akkor az a baj, és addig húzzák, vonják magukat, amíg vmi nem szakad. a villanypásztor talán megoldás lesz.
    ellenben meglátogattam ma egy gyógyszertárat (szigorúan napszemüvegben, simlis sapkában - a karomat sajnos nem tudtam eldugni a negyven fokban),de a hölgyike nagyon kedves volt, nem nézett leprásnak, hanem ajánlott bogyót meg krémet is. remélem, használni is fognak...

    VálaszTörlés
  5. ismét bölcselek! a hólyagos bőrt ne tedd ki a nap sugarainak, mert esetleg maradandó foltokat hagyhat maga után. és ugye 7 év mire kicserélődik a bőr. Egyébként nem szégyen a hosszú újjú ruci ilyen melegben. Szerintem nem szégyen az, ha valaki védia a bőrét, amilyen gyilkos sugarai vannak a napnak. Ma egy kicsit közelebb autóztam a civilizációhoz, és a barátnőm is hosszú ruciban volt. Sőt 3!!! hölgyet láttam napernyővel a kezükben.. megaztán tudom nemszabadna reklámozni semmit, de van egy termék neve vitalion. van egy tabletta ami belsőleges és van egy testápoló ami táplálja a bőrt. ha gondolod nézd meg: www.vitalion.hu valamikor benne voltam, csak ... már nem de nem tart semeddig sem feléleszteni a tagságomat(meg már nekem is kéne egy két termék)

    VálaszTörlés
  6. Mi mindenfajta kiütésre, leégésre, csípésre Aloe First-öt használunk. Csak ez tudott megmenteni a tengerparti nyaralásunk idején (hol van már?!), amikor voltam oly bátor(hülye és eszement), hogy napozni mertem. Az allergia sajnos engem is kínoz: tüsszögök, orrot fújok és gyakran kaparnám ki a szememet viszketés okán. Ellesném a sminktrükködet a pandaszemekre!

    VálaszTörlés