2011. július 5., kedd

Bosszankodom....nagyon...

               Ilyen rossz levest még életemben nem főztem: nem, nem az én hibám volt – illetve csak közvetve okol(hat)om magamat. Úgy kezdődött, hogy drága férfi egyszerű húslevest szeretett volna, persze csak egy tányérral. Remek – hát pedig ennyiért nem pucolok meg öt – hat répát, meg zellert, karalábét, megatöbbit. Már csak azért sem, mert még csak le sem tudom fagyasztani a maradékot alaplének, tekintve, hogy szemernyi hely sincs a fagyasztóban. Szóval elő néhány kertlakó, ételízesítő, meg mennek bele húsgombócok. Praktikus, gyors, a gombócot még lányka is megeszi belőle.

Na ja, ételízesítő. Vegetát szoktunk venni a Corában, vödröset. Én speciel nagyon szeretem, de csak ritkán használjuk, szó szerint csak az ilyen egytányérosokhoz. Már régen jártunk Szegeden, a múltkoriban már csak Városban vettem, Vegeta híján Delikát 8-at. Hát – nem kellett volna...

Ennyire sós levest.... Már-már ott tartottam, hogy az egyfőnek szántból az egész utca jól lakott volna, addig hígítgattam, de még mindig baromi sós volt. Aztán uramésparancsolóm kiderítette a probléma okát: a Delikát8 68%-a jódozott só. Hohohó.... Hogy is van ez? Én nem egy gagyi, száz forintos szart vettem (már elnézést), hanem játszótérfőzőset (ami tuti nem nálunk fog épülni, de legalább mégiscsak támogatok valakit vele), meg a reklámban zöldségszárítgatósat, őrlőset... És akkor rá merészelik írni, hogy zöldségtartalma 8%. Szidtam minden felmenőjüket, mert ez már pofátlanság a köbön. És akkor ezervalahányszáz forintot kérnek kilójáért, amiből 68dkg. só, kemény – írd és mondd – negyven forintjukba kerül. Hát a zöldség sem sokkal többe, tekintve a mennyiségét.

Férfi húsz perc múlva visszajött a konyhába (miután levest nem tudott enni, még jó, hogy a tejszínes – gombás tarja ínyére volt), bejelentette, rendelt nekem nyolcvan kiló répát, petrezselymet, ésatöbbit – csináljak házi ételízesítőt, mert ezekért nem fizetünk. Megjegyzem, teljesen jogosan.

4 megjegyzés:

  1. :)))) valószínű, hogy a 8% zöldség miatt lett delikát 8 a neve:))) Én Vega-mixet használok, sómenteset, és valamelyik boltban láttam Vegamixet,más csomagolásban, kilós kiszerelésben. Megörültem, megnéztem az összetevőket: 68% só, utána felsorolás ilyen és ilyen zöldség... :)
    Vettem Vegantériát, abban 40% só volt, de nekem az is sok, úúúgy elsóztam az ételt:)))) Mérgemben rögtön összekevertem a kis csomag Vegantériát a nagy csomag sómentes Vega-mix-szel:)))) Így legalább az ételt nem sózom el:))

    VálaszTörlés
  2. Én tökfőzeléket főztem ma délután, holnapra. Évek óta se nem rántom, se nem habarom mert nem szeretem már azt a lisztes ízt. Kifejlesztettem a saját módszeremet a sűrítésre (blogon megtalálható). Miután kész lett, jó egy óra múlva valahogy eszembe jutott, hogy miért is kellett most annyit hígítanom hisz máskor nem lett ennyire sűrű, amikor villámként csapott belém: b**** meg hát behabartam! (ráadásként) De minek??? Hol a jó fészkes fenébe járt az eszem? Azóta is mondogatom magamnak: Éva te vagy hülye vagy,... vagy hülye vagy. Más lehetőség nincs. Ennyit a mai nap kulináris alkotásairól. :-)

    VálaszTörlés
  3. Tegnap egy Lidl pénztáros csajszi adott ötletet, miután kifejtettem a barátnőmnek, hogy ilyen zöldség mix miatt nem akarok az aszalóval szórakozni. Szóval zöldséget aprítani nagyon apróra, és be a fagyasztóba. Azt is lehet kiskanállal adagolni, és sómentes.

    VálaszTörlés
  4. Én egyébként se vagyok egy konyhatündér, ha ráadásként még változtatgatják a hozzávalókat is??! Komolyan, elmegy a kedve az embernek.

    VálaszTörlés