2011. július 29., péntek

:) :) :) :) jót tenni jó....

          A kíváncsiság bujkált bennem, mikor szappanozásra adtam a fejem. Tudni szerettem volna, mi kerülhet egy szappankán 900 – 1000Ft.-ba. Aztán tanulmányoztam, és kutattam, és saját recepteket írtam. 'Kifejlesztettem' a számomra tökéletes szappant, összehasonlítottam az ugyanolyan összetételű drága testvéreivel, és azt kell, hogy mondjam, szemernyit sem voltak rosszabbak az én sokkal olcsóbban előállított darabjaim.

Szóval a csak magunknak gyártott szappankák körét kiterjesztettem – szerettem volna, ha más is minőségi kecsketejes szappanhoz juthat anélkül, hogy idegesítően sokat fizetne érte. Főleg tudva azt, hogy sokan a különböző bőrbetegségek eltüntetését várják tőlük – ehhez azonban nem egy hét és nem egy szappan kell. És nem ezer forint. Szóval kotyvasztgatok, családtagoknak, ismerősöknek, (leendő ismerősöknek) mindig félreteszek párat.... mert hiszem, hogy a szép és egészséges, bársonyos bőr nem luxus. Az jár. Nekünk, nőknek, meg pláne. 

A héten több kiló szappant gyártottam. Világvégén ugyanis egészség- és falunapot tartanak. Ugyan az eső esik, és a programokon nem veszünk részt, de a szappankákat elküldtem a lakosoknak... két kezemen meg tudnám számolni, hány család engedhetné meg magának még ezeket a sokkal olcsóbban árusított szappanokat is... Akartam, hogy a többieknek is legyen lehetőségük kipróbálni... Nagyon jól esett adni.... És remélem, örülni fognak nekik... Mit mondtok, ti örülnétek ha ajándék szappankával csengetne be a postás?! 

20 megjegyzés:

  1. Eddig is becsültelek a bátorságodért, vagányságodért és csak lestem, hogy már eddig is mennyi mindenbe belevágtál! Most viszont tényleg nőttél a szemembe, nem is kicsit. Ennyi rengeteget dolgozni, ki tudja miért?.... nem is kérdezem, hiszen a választ úgy is tudjuk. Amit kaptam Tőled szappankák az ebédlő szekrény oldalán vannak pont szem és orr magasságban sokszor megszimogom őket, ma lesz a napja, hogy ketten elvonulok a kádba az egyikkel, bár az ujjamat még nem érheti víz, de ma megáztatom magam a tömény egészséggel!!!:)

    VálaszTörlés
  2. Andi, nagyon köszönöm neked. HA rám hallgatsz, a levendulással mész...sőt, ha szivacsra kened olyan habban és ilatban ücsöröghetsz a kádban, hogy csak na.... gondotam ám rád is az új szappanoknál...

    VálaszTörlés
  3. Én is kaptam már szappant és 1-2 hónapot csak a polcomon ült, mert olyan szép és illatos volt, hogy fájt a szívem érte. Plusz mindig eszembe jutott a készítője, akivel évekkel ezelőtt megismerkedtem és az akkor még idegen várost/környezetet otthonossá és barátságossá tette számomra. Szóval mindig jó volt ránézni, de pár napja előszedtem és használni kezdtem és nekem nagyon bejön :) Csak így tovább!!! :)

    VálaszTörlés
  4. A Tuti gimi, meg A kör, meg a tésztasaláta. És a kémia kísérlet, és a meki, és Niki meg VIKTOR! :) szép emlékek ezek...

    VálaszTörlés
  5. Szinte érzem a szappanok illatát oly szépen írtok róla...

    Igazán szép gesztus hogy a falút is elláttad szappanokkal..Miért nem mész a rendezvényre?

    VálaszTörlés
  6. Kinéztünk egy picit - de egyrészt hamar elkezdett szakadni az addig csak szemerkélő eső, másrészt ilyen pöttömöknek, mint az én lányom, nem nagyon szerveztek programot. Labdáztunk egy kicsit, aztán inkább hazajöttünk játszani. hozzáteszem, hogy már az idei programsorozat is hatalmas fejlődés az eddigiekhez képest - de lesz ez még jobb is...

    VálaszTörlés
  7. Szép és kedves gesztus volt tőled! Biztosan sok embernek szereztél vele örömet!....gondolom én.......mert én egészen biztos...............

    VálaszTörlés
  8. Ahogy "ismerlek" egy két év és már a szervezők között lehet majd olvasni a nevedet!! (és akkor most megyek szappanos fürdőt venni!!!) Andi

    VálaszTörlés
  9. Igazi kecsketejes szappankák?? Én nagyon szeretnék!! :) Már rég gondolokozom rajta, hogy rendelek a Meskáról, de valahogy mindig elmaradt eddig. Én vennék Tőled ha van rá lehetőség!
    Nagyon kedves Tőled, hogy elláttad "világvégét" szappannal! :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem is vannak ilyen baráti-családi-ismerősi körben osztogatós terveim. Csak előbb legyártok egy nagyobb adag többféle szappant.

    VálaszTörlés
  11. Akkor lányok most diktálnám a címemet... Tényleg, kéne ilyen körbeadogatást szervezni. Ki-ki beszállhatna, megírná, hogy mit kínál és mit szeretne. Már körvonalazódik az ötlet.

    VálaszTörlés
  12. Csilla, persze - esetleg tudod, hogy milyet szeretnél?, vagy, ha úgyis gyártom a szappanokat, csinálhatok neked mini mintaszappanokat. Ha tetszenek és tényleg szeretnél valamelyikből, könnyebb lesz rendelni. Ezek kb két hét és használhatóak, mire végigpróbálgatod, megérnek a nagyok is, és tudom küldeni.
    Medora, abszolut jó ötlet - sőt...

    VálaszTörlés
  13. Adni tényleg jó.
    Én örültem, amikor ideért a szappanod,bár az a ... postás nem csöngetett, csak behajította a kapun. Szerencsére Szimat csak a borítékot rágcsálta meg ... Időben hazaértünk.

    VálaszTörlés
  14. Köszi a mintaszappan ötletet, mindből fogok pár darab mintát is csinálni. Ezt a körbeküldést ki szervezi meg?

    VálaszTörlés
  15. Nagyon szép gesztusnak tartom, hogy megajándékoztad Világvége lakosait a szappanjaiddal. Reméljük mind szép, tiszta testű és lelkű emberekké válnak (akik még nem voltak azok).
    Én is szeretnék rendelni a szappanjaidból. Lehetséges lenne? Utána majd jó propagandát csinálok nekik itt és bővítheted a kecsóállományt. :-))

    VálaszTörlés
  16. Éva - persze, de félek sok lenne rá a postaköltség - lehet ennyiért találsz közelebb is magadnak... ha szeretnéd így is, szívesen csinálom, mondd, milyen illat áll hozzád a legközelebb... a héten nagygyártás lesz...

    VálaszTörlés
  17. egyébként a tizenéves 'kislányok' szétkapkodták szinte azonnal - nagyon örültek nekik... úgyhogy most nagyon boldog vagyok, hogy tettem valamit a világért... még, ha egészen picit is...

    VálaszTörlés
  18. Nem csodálom, hogy boldog vagy! :) Adni tényleg nagyon jó.
    A mintaszappan ötlet nagyon tetszik, már alig várom, hogy próbálgathassam a szappankáid! :)
    Lenne amúgy elképzelésem, de itt nem akarom untatni a többieket a kérdéseimmel, kaphatnék esetleg egy mail címet?

    VálaszTörlés
  19. Igazad van, valóban többe kerülne a leves mint a hús. Majd körülnézek itt, hol lehet kapni. De azért ha egyszer arra vetődöm, majd jelzek,hogy spejzolj be néhányat. :-)

    VálaszTörlés