2011. június 10., péntek

hát így állunk...

Na, mostmár tuti, hogy tapétázzuk a gyerekszobát, Lánykám gondoskodott róla. Bár ez a -zuk inkább -zom lesz, érdekes módon a családfőnek ilyenkor szokott rettentő fontos dolga akadni. Rettentően rettentő fontos... Már csak azt nem tudom, mennyit érdemes előtte várni, hogy kirajzolta-e magát egyelőre, vagy számíthatok még cicákra, pipikre és hasonlókra úgy 90 centi magasságban. Mert az új tapétát már nem nagyon szeretném ilyen célra feláldozni, sem belátható időn belül újra lecserélni...
kivételesen papírra....

Mikor azt mondják az okos emberek, hogy emelni kell a családi pótlékot ahogy nőnek a gyerekek, akkor én bizony le szoktam állni veszekedni a képernyővel. Mert hát sem tápszerre nem költünk már, pelenkát sem cserélünk óránként, nem beszélve arról, hogy ruhaméretet sem háromhavonta vált a gyermek, hanem jó esetben másfél – két évig lenne hordható a hordanivaló, ha hordható lenne, persze... Mert hát a gyerek az gyerek. Szóval, mondhatjuk, nem értettem a dolgot – de lassan kezdem kapizsgálni, hogy a járulékos költségekre is gondoltak a kiötlők. Ezek szerint ebből kellene finanszíroznunk a tapétázást... na jó, de az ágy már nem fér bele, akárhogy nézem is.

3 megjegyzés:

  1. Mondjuk az én gyerekeim nem voltak ilyen művész lelkek, toll cerka akkor van csak kézben, ha feltétlenül szükséges. Se az én javaslatom már ha megengeded, ne költs tapétára, csak felesleges pénz meg munka, inkább töltsétek együtt valami teljesen jó szórakozásra. a sógöréknál láttam, hogy fel volt ragasztva a falra egy nagy ív csomagoló papír és a szélén két léc- már hogy keretek között legyen a szárnyalás az ifjúi művési vénáknak. csak oda lehetett rajzolni és csak néha kellett cserélni. nem okoz feszültséget és mégis falrafirka:))) Andi

    VálaszTörlés
  2. Korai még tapétázni higgy nekem:))
    Ahogy a Lánykád nézem, nem sokkal lehet idősebb Rheusomnál, aki szintén művészkorban van.
    Ennek nyomait nálunk a fal, fotelek, ajtó, zongora és a tv is viseli:)))
    Várj még egy évet, és jövő nyárra egyetlen lendülettel a fél lakást áttapétázhatod, mert csak olyan helyekre nem freskóznak, ahonnét lemoshatóak, tisztíthatóak. Ma a kanapéra fogom kiszabni a huzatot:))

    VálaszTörlés
  3. leginkább azt sajnálom, hogy a duluxnak ezt a színét már nem árulják - pedig nagyon megy a gyerekszobába. hát - fél év a gyermekeink között (kb.), de összevissza firkálni még csak most kezdett ez a lány (nem tudom, kitől tanulta:S), eddig csak papírra rajzolt, esetleg mesekönyvbe, mágneses rajztáblára. Most sem jön kijjebb a szobájából, szerencsére:), úgyhogy remélem, gyorsan leszokik róla.

    VálaszTörlés