2011. június 20., hétfő

apám! hova kerültem?!

          Itthon én vagyok a mufurc mumus, aki nem hagyja, hogy egyesek a feje tetejére állítsák a házat. A rendfenntartó, aki féltve őrzi a békét és nyugalmat – nem beszélve a berendezés testi épségéről. Aki elkiabálja magát, hogy 'húzzad kifele a bundádat, de rögtön!', ha Kutya a konyhába merészkedik, és aki 'aztahétmeganyolcát' és hasonlókat skandál, ha szükségesnek látja.

Férfi nagyon tud rendet tartani – a cégnél. Itthon a gyermek úgy kenegeti a kenyérre, ahogy csak akarja. Ezért is jó apával játszani... Mert Ő mindig vicces, bolondos, mindent megenged – még, ha elsőre nemet is mond, elég csak még egyszer kérni, és biztos az igen. Én meg, hát.... Hangoztatom az 'ezt meg azt nem szabadot', a 'jó legyélt' meg a 'Málni, látlakot'.... Velem építeni lehet, meg rajzolni, orvososat játszani, meg főzőset. Apával meg minden olyat, amit én nem engedek meg: zokniban szaladgálni az udvaron (persze muszáj fehér zokniban...), szétdobálni a játékokat a nappaliban (aminek értelmét nem látom, hiszen csak egy ajtónyira van a gyerekszoba – ott vajon miért nem jó?), egyszerre három tévét bekapcsolni, mindegyiken más csatornát beállítani és egyiket sem nézni, és még megannyimindent.

Ma reggel is nagy kiabálásra és mindenféle állathang-utánzásra érkeztem meg a reggelivel. Sejtettem, hogy már megint művelnek valamit. Konkrétan zoknival a szájukban rohangáltak egyik szobából a másikba: az egyik oroszlán volt, a másik valami panelkutya-szerű. Az alig harminchét év korkülönbség teljesen eltűnt, csak méret alapján tudtam megkülönböztetni, melyik a lányom, és melyik az apja...

7 megjegyzés:

  1. írnék én de sehol sehogy nem akar megjelenni:( Andi

    VálaszTörlés
  2. nicsak - valakinek működik a blogger....:)

    VálaszTörlés
  3. hát ja, de csak, ha mozillán jövök, ezt meg nem bírom mekedvelni. úúúúgyhogy explorer lesz újratelepítve mert lehet , hogy sérült a lelkivilága, de ahhoz meg a barinőm kell hogy helyrehozzza:)

    VálaszTörlés
  4. Andi, én is szerettem régen az explorert (a mozzillát ki nem állhatom), de már chrome van helyette (próbáltam a safarit is, csak a windows 7-tel annyira nem szerették egymást), de ezt most nagyon szeretem. szerintem gyorsabb, áttekinthetőbb. nézd meg a demóját, meg a véleményeket róla, hátha megtetszik...

    VálaszTörlés
  5. Néha én sem értem, mit lehet azon fél óráig görcsösen fetrengve röhögni, hogy én mondjuk a film közepén felugrom és leszedem azt a bazi nagy pókhálót, amit észreveszek a sarokban. Ezek ketten értik. Egy másik világ.

    VálaszTörlés
  6. Nagy csend van erre felé Világvégén!! Kéretik nekünk írni sokat szépet mindenfélét!!!!:)))

    VálaszTörlés