2011. április 8., péntek

pszt.....mutatom az elsőket

          Megszoksz vagy megszöksz. Világvégén sincs ez máshogy. Minekutána nem állt szándékomban megkeseríteni a saját és a családom életét a folyamatos vívódásommal, hát én az előbbit választottam. Igyekeztem a pozitív oldalát nézni, a kevésbé munkás és sokkal inkább jövedelmező oldalát megkeresni az ittlétünknek. Nem elsősorban anyagiakra gondolok – persze, az is fontos – inkább érdekes, szórakoztató, kreatív dolgokra vágytam. Így került az éltünkbe Rozi és Gizi.

Noha a kecskeségek és sajtságok elég nagy kihívást jelentenek a sokáig Városlakó Újságírónak – gyanítom a többinek is – mégsem szerettem volna ezen a szinten megrekedni. Tartogat még kihívásokat a termizálás, savfokmérés, receptalkotás - mert az a 'jó' a sajtolókban, hogy mélyen őrzik titkaikat, nehogy másnak is sikerüljön....

Szóval új vizekre vágytam, és íme, elkészültek. Az első darabok – lesz itt még sok, nem kell aggódni. Nagyon rákaptam az ízére. Nem, nem szabad fogdosni őket, amíg nem áll helyre a PH értékük. Igyekszem ezt magamban is tudatosítani, de az az igazság, hogy nagyon de nagyon kellemes a tapintásuk. Már kenném magamra. De most négy hét kényszerpihenőn vannak.

Kecsketej és levendula. Olívaolaj. Kényeztetés, ápolás, orvoslás a bőrnek. Csak bírjam kivárni április végét...

7 megjegyzés:

  1. Huuu, csodaszepek lettek! A sajtokrol is tettel mar fel kepet? Szep uj idotoltest talaltal magadnak, biztosan rengeteg orometek lesz benne!

    VálaszTörlés
  2. örülök, hogy egy kicsit vidámabb vagy. vagy mégse? átérzem a gondolataidat és halkan megsúgom, nagyon egy cipőben evickélünk. csak az a fránya depresszió kerüljön el minket jó messzire... a szappankáid majd ha mozgathatóak lesznek, én biztos szeretnék belőle vásárolni. addig is sok kitartást( a szökés nem old meg semmit)

    VálaszTörlés
  3. örülök, hogy nektek is tetszenek - ezek szerint nem csak bebeszéltem magamnak:)
    Igen, valahol már volt fent egy szelet sajt - ennyit sikerült megmentenem az éhes szájak elől fényképezésre - egy pár bejegyzéssel visszább lehet...
    nem, nem szokásom sokáig nyafogni, van jobb dolgom is szerencsére - megint égig érnek a fák, meg csicsergnek a madarak, meg a napocska, meg az én gyönyörű kislányom...hogy az apját már ne is említsem..

    VálaszTörlés
  4. Hű! Fantasztikus vagy, gyönyörűek a szappankáid!:))

    VálaszTörlés
  5. Le vagyok nyűgözve a sokoldalúságodtól! Még, még, még!

    VálaszTörlés
  6. Igen, mondja ezt a festő-rajzoló-virágkötő-gyurmamegmunkáló-csigavarró-hegymászó.....:)

    VálaszTörlés