2011. április 28., csütörtök

hát ezzel telt...

.....a mai reggel:


Most még nem túl szépek, nem is guszták.... na de két hónap múlva....
Három ízben készültek (egy Pick szalámi és két csabai - kellemes csemege és igazi fűszeres verzióban), még egyfélét szoktunk csinálni, de annak hat hónap az érési ideje – szóval nyárra nem lett volna készen, bárhogy szerettem volna – márpedig fontos makói vendégeket várunk (már, ha nem száll inába a bátorságuk addig:))

Szóval a ma esti programom is megvan: tegnap alig aludtam, a kis kecskéket vártam minden percben – megjegyzem, eszük ágában nincs kívülről szemlélni a világot, pedig biztos a mamájuk is örülne már, ha nem kellene őket cipelni... Ma pedig elkezdtem a füstölést – egy jó fél doboznyi eredeti Munkás cigarettával felér az a füst, amit idáig sikerült beszippantanom.... De tuti megéri...

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok, fantasztikusan ügyesek vagyok!! És mennyi ideig kell füstölni őket?

    VálaszTörlés
  2. Hát ez kolbász-(elsősorban átmérő-) függő. Ezek most kb hatszor fognak füstöt kapni (értsd ez alatt begyújtom a füstöt - füstölődnek 4-5-6 órát, aztán hagyom állni őket mondjuk fél napig. Ezt ismétlem hatszor.) Aztán majd időközben kiderül, ha több vagy kevesebb kell nekik... Aztán jön a két hónap érés.. - hát igen, a boltban könnyebb megvenni, de nem vetekszik vele egy bolti sem... persze biztos elfogult is vagyok:)

    VálaszTörlés
  3. Hu, fantasztikus!!! Nagy almom egy fustolo, ha egyszer lesz egy kertes hazunk; legalabb tudom, kitol kerhetek majd segitseget. Addig is szivesen olvasnek meg a fustoles technikajarol, ha van kedved... :)

    VálaszTörlés
  4. Megőrülök, még ehhez is ért!

    VálaszTörlés