2011. március 11., péntek

a pad....

                Délután fél ötkor már nem lehetett velem bírni – húztam mama kezét, hogy márpedig most már menjünk az utcára... Pont előttük volt a pad – mindenki hozzájuk jött látogatóba. Sorban érkeztek a nénik, bácsik, mindegyik hozta magával az unokáját, és amíg ők a parton osztották meg egymással a legfrissebb tudnivalókat, mi az árokban játszottuk ki magunkat.

A mi utcánkban is van egy ilyen kis beszélgető-pad, Ő nagyon rácsodálkozott, mikor ideköltöztünk, hogy ugyan minek kell az az ülőalkalmatosság a ház elé... Persze, mert a tizediken nőtt fel – bezzeg a falusi tudja, hogy milyen fontos is az!

Nagy császárnak számítottam a többi lurkó között – már csak a saját pad miatt is – de pláne a hullahoppom miatt. Nekem volt először a faluban ilyen derékmegmozgató karikám – mindenki azt akart utána születés- meg névnapra.... Fürdésidőig zengett a környék a gyerekzsivajtól hétfőtől – vasárnapig... Ment a móka, a kacagás...

A mi utcánk kis padján két néni szokott üldögélni. Mindig magukban. Fogják a botjukat, sajnáltatják magukat. Soha nem volt náluk gyerekzsivaj. De még csak egy jóízű kacagás sem. Igen, biztosan rossz nekik. De sokat javítana a helyzeten, ha legalább Lánykának visszaköszönnének, ha odadob nekik egy sziát. Nem neveletlen, csak még mást nem tud. Nénik, nem lenne nektek is jobb?!

4 megjegyzés:

  1. Bezzeg ha nem köszönne...!
    A helyes időt be tudod állítani. Menj be a Tervezés ablakba, majd ott válaszd a Beállításokat, azon belül a formázást. Ott az ötödik az időzóna, ott állítsd be Budapestet. :)
    A blogba meg akkor tudsz néven írni, ha be vagy jelentkezve a jobb felső sarokban. Ha nem, akkor tőled is kéri a mail címet...

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Látom végre a mi időzónánkban vagy, sikerült, hurrá. Mondjuk lehet, hogy jó volt az idő, csak rossz helyen laktok hozzá. Szomorúságos nénikre meg ügyet se vess!Nálunk itt roppant rugalmasak a szépkorúak: fogják a kis műanyag székeiket és ott ülnek össze, ahol a legjobb a kilátás (értsd: ahonnan a legnagyobb területet tudják szemmel tartani).Én hiszem, hogy mindenki dicsérgetnek.

    VálaszTörlés
  4. igen, igen, igen!! végre nem hajnali 4kor írom a bejegyzéseket:D
    hát, na, valamit nekik is kell ám csinálni....a legtöbb nénike nagyon aranyos, főleg a nagymamám:), kár, hogy nem felénk laknak:S

    VálaszTörlés