2011. március 29., kedd

a két bari

            Szomszédék megint megjárták az új állatokkal: ezúttal két kis bárányt sikerült jó drágán beszerezniük. Tanuja voltam a nagy cserének: egy szép megtermett malac és egy zsák kukorica járt a bundásokért. Nem győznek zsörtögni azóta sem.

Lánykát rettentő nehéz berángatni az udvarról. Nagy állatbarát. Reggel nekiáll, és egész délelőtt szedi a füvet, gyűjti az ágakat, a csirkéknek még dobozos üdítőt is szokott bedobni – nehogy szomjasak legyenek... Nem mondhatom, hogy nem segít a gyerek. Ő szedi össze a tojást, örömében néha elkezd velük tapsolni, így aztán Kutya is jól lakik egyidejűleg. Hogy a macskákkal mit művel, arról inkább nem is szólok...

Tegnap felbolydult a kecskeudvar. A pöttömök a csomagtartóban érkeztek a tizennyolcba, de a hangjukat már hamarabb hallatták, mint, hogy láthattuk volna őket. Nagyon édesek, meglestem messziről. Azonban nem csak az új hely nem tetszett nekik, nem voltak szegénykék rendesen leválasztva. Még nem szokták meg az anyjuk melege nélkül. Na, az én Gizimnek nem kellett sok. Előtörtek anyai érzelmei, most napi tizennyolc órában válaszolgat a mamájukat hívó csöppeknek – még az sem zavarja, hogy ő kecske, azok meg bárányok.

Nem győzöm szegényt csendre inteni, mert így a picik soha nem szoknak meg odaát. Az mindenesetre kiderült, hogy jó mama lesz az én kecsómból, már visszaszámolunk: nemsokára érkezek a pöttömök hozzánk is.

4 megjegyzés:

  1. Legalább lesz aki pátyolgassa a pöttömöket:))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem se a faj számít, csak a szeretet! Embernél, állatnál egyaránt.

    VálaszTörlés
  3. Bar nem regota olvasom a blogodat, de nagyon tetszik mindaz, amirol es ahogyan irsz. Ezt jatektol fuggetlenul is megirtam volna elobb-utobb, de most megis egy jatek apropojan kaptad ezt az "egy jo szo"-t, sok szeretettel:
    (http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html)

    VálaszTörlés
  4. köszönöm, a jó szó nekem minden ajándéknál többet jelent. örülök, hogy szívesen időztök nálam.

    VálaszTörlés